Kapat
Reklam Alanı
Windows 1.230 0

İşletim Sisteminin Disket Sürücüyü Görmeme Sebepleri

Windows veya Dos gibi işletim sistemlerinin disket sürücüyü görmeme sebepleri nelerdir? Windows veya diğer Dos sistemleri oldukça gelişmiş sistemlerdir. Ancak bu sistemleri kullanırken bazen hatalar, sorunlar ile karşılaşmanız oldukça muhtemeldir. Disket sürücüyü görememe (ya da okuyamama) sorunu da bu sorunlardan biridir ve bu sorunla sıklıkla karşılaşılabilmektedir.

Disket sürücü nedir?

Diskte yer alan veriyi okuyan veya boş bir diskete veri yazan bir bilgisayar donanımı parçasıdır. Çok fazla çeşidi olan disket sürücülerin en sık tercih edilen sürümleri ise 3.5 “sürücü 5.25” sürücüdür. Bunlardan ayrı olarak birden fazla sürücü çeşitleri bulunmaktadır.

Bilgisayarım neden Disket sürücüyü görmüyor?

Windows veya Dos gibi işletim sistemlerinin disket sürücüyü görmeme sebepleri iki temel başlık altında incelenebilir. Bunlar donanımsal nedenler ve yazılımsal nedenlerdir.

1)-Donanımsal Nedenler

Bilgisayarınız disket sürücüyü görmüyor sorunu devam ederse ilk olarak disket sürücünün arızalı olma ihtimali aklınıza gelebilir. Bu durumda yapmanız gereken eğer varsa başka bir bilgisayarda sürücüyü test etmeniz gerekmektedir. Eğer sürücü diğer bilgisayarda da çalışmıyorsa bu sürücünün arızalandığı anlamına gelir. Bu durumda sürücüyü değiştirmeniz gerekmektedir. Ancak sürücü diğer bilgisayarda çalışıyor ama sizin bilgisayarınızda çalışmıyorsa disket sürücüsünü önce detaylı bir şekilde temizleyerek de bilgisayarınıza tüm kabloları ile yeniden bağlamayı deneyebilirsiniz. Eğer yine çalışmazsa sorunun donanımsal değil yazılımsal olduğu anlamına gelmektedir.

2)-Yazılımsal Nedenler

İşin yazılımsal kısmında denemeniz gereken bazı işlemler mevcuttur. İlk olarak denetim masasından aygıt yöneticisine giderek aygıtın sağlam çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. Bu durumda aygıt sürücüsünün üzerinde üçgen işareti çıkacaktır. Eğer aygıtta herhangi bir problem yok ise ilk önce aygıtın etkin mi ya da devre dışı mı olduğunu kontrol edin. Eğer güncel değil ise aygıt sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sürücüsü de güncel ise sürücüyü kaldırma işlemini yapıp bilgisayarı yeniden başlatmalısınız. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra sürücüyü bulup tekrardan yükleyecektir. Bu işlem de bir işe yaramaz ise son olarak bilgisayarınıza yüklediğiniz sürücüyü güncelleyin.

Sizler için hazırlamış olduğumuz Dünyada En Yaygın Kullanılan Laptop Modelleri adlı makalemize de göz gezdirebilirsiniz !

Ufuk Parlayan {Ufuk Parlayan}

2001 Yalova doğumluyum. Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum. Projelerimi kurmuş olduğum bu siteden paylaşıp siz okuyucularıma sunacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.