Kapat
Reklam Alanı
Haberler 3.018 0

Format Atarken Disk Gözükmüyor, Diski Görmüyor

Free Dos bir bilgisayar aldınız. Windows 10 kurmak için flash bellek hazırlayıp kuruluma geçtiniz fakat layout atarken kurulum esnasında bir bakıyorsunuz ki disk yok veya windows işletim sistemi HDD/SSD disk gözükmüyor. Sebebi ise yeni nesil cihazlarda, özellikle HP 15 serilerinde NVM türü M2 diskler bios ayarlarında speedy Raid sürücüsü seçili geliyor ve başka seçenek yok bundan dolayı sizin UEFI olarak hazırladığınız flash bellekte veya DVD’de bu sürücüler yüklü olmamasından kaynaklanmaktadır.

Disk gözükmüyor uyarısı aldığınızda panik yapmanıza hiç gerek yok yapacağınız işlem aşırı basit. Ürünün destek sayfasına gidip sürücüler sayfasında bulunan IRST sürücüsünü indirin. İndirdiğiniz bu sürücüyü windows kurulumu yaptğınız flash bellek içine atıp kuruluma geçiniz. Videoyu izleyerek adımlara dikkat ederek devam ediniz. İşlem bittiği zaman diskinizi görüp format atabileceksiniz.

Aşağıdaki ayarlara da dikkat ediniz.

Malum FreeDOS içinde işletim sistemi bulunmamaktadır. USB flash bellek ile format atarken, mutlaka BIOS ekranından Secure Boot seçeneğini kaldırın.
Security sekmesinde bulunan BIOS’a şifre belirlemeniz şart olabilir dikkat edin yoksa olmaz,
Sonra Boot menüsünde bulunan Secure Boot özelliğini (kapalı) disable yapın,
USB ile format atarken SSD görmediği zaman asla panik yapmayın,

“Irst utility_ıntel_18.0.1017.0_w10x64” isimli sürücüyü arama motorundan bulup indirin. Bu sürücü Acer bilgisayar sürücü indirme sitesinde mevcut.
İndirdiğiniz dosyayı format atacağınız USB’nin içine atın Windows ile birlikte, yani flaş belleğe yazdırmış olduğunuz USB belleği tekrar takın ve bu dosyayı içine direk kopyalayın.
Formata başladıktan sonra, sürücü bulunamadı uyarısı karşınıza çıktığı zaman gözat butonuna tıklayın. USB içinde bu dosyayı gösterin ve kurun.

DRİVER İNDİR DİREKT DRİVER İNDİR

Sizler için hazırlamış olduğumuz İşletim Sisteminin Disket Sürücüyü Görmeme Sebepleri adlı yazımız da ilginizi çekebilir.

Ufuk Parlayan {Ufuk Parlayan}

2001 Yalova doğumluyum. Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum. Projelerimi kurmuş olduğum bu siteden paylaşıp siz okuyucularıma sunacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.